Proljeće na čekanju

Sutra naglo pogoršanje vremena: Do kraja sedmice hladno uz kišu i snijeg

05.04.2021.
u 19:12

Već sutra će ponovo uslijediti pogoršanje meteoroloških prilika, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ). Do kraja ovpg tjedna se prognoziraju padavine i niske temperature.

Naoblačenje sa sjevera se očekuje sutra, što bi trebalo usloviti susnježicu ili snijeg, a u nizinama može padati kiša. Očekuje se da će se padavine sa sjevera proširiti na jug zemlje. U Bosni bi temperatura trebala biti od nula do šest stupnjeva celzija, a u Hercegovini do 14 stupnjeva

U srijedu, 7. travnja, izgledne su još niže temperature sa snijegom u većem dijelu zemlje i kišom na jugu. Do kraja dana bi padavine trebale prestati. Očekivana jutarnja temperatura u Bosni je od minus pet do nula stupnjeva, u Hercegovini do šest stupnjeva. Dnevna temperatura će biti od jedan do šest stupnjeva u Bosni, a u Hercegovini od sedam do 12 stupnjeva.

Za četvrtak, 8. travnja, se ne prognoziraju oborine. Međutim, temperature bi trebale biti još niže - jutarnja od minust osam do minus tri, na jugu do dva stupnja, dok bi dnevna trebala biti od sedam do 13 stupnjeva.

Prema podacima meteorološkog servisa AccuWeather, niske temperature za ovo doba godine i padavine su izgledni 9., 10. i 11. travnja, tj. do kraja tjedna.

Iz FHMZ-a do sada nisu objavili bilo koju vrstu upozorenja na moguće opasne meteorološke prilike. S druge strane, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je izdao upozorenja za pojedine dijelove Hrvatske u kojoj se također očekuju snijeg, olujni vjetar i pijavice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?