Pripremite se za najveći kršćanski blagdan

Danas na dar uz Večernji list svim čitateljima u BiH - Uskrsna kuharica

Uskrsna trpeza
Sandra Šimunović/Pixsell
04.04.2023.
u 22:14

Blagdan Uskrsa za kršćane simbolički predstavlja početak te obnovu života. Pripremite se za najveći kršćanski blagdan uz uskrsnu kuharicu i uskrsni molitvenik na dar uz Večernji list 5. i 6. travnja.

Uskrs. Vrijeme kada se obitelj okuplja oko blagdanskog stola uz brojne delicije koje su postale prava tradicija jednog od najvećeg blagdana u našoj zemlji. Danas je teško zamisliti Uskrs bez tradicijskih jela poput šunke, jaja i mladog luka kojima se iskazuje radost blagdana.

Bogata tradicija tako je iznjedrila obilje recepata u svim dijelovima Hrvatske, a naše delicije poznate su i u svijetu. Uskrsna kuharica donosi najbolje tradicionalne recepte, ali i moderne inačice delicija.

Ove godine donosimo vam recepte i savjete za pripremu savršenih blagdanskih delicija poput teleće pečenke i paške janjetine bez kojih mnogi ne mogu zamisliti blagdanski stol. Tradicija koja seže u davnine, točnije od 15. stoljeća svakako je ukrašavanje pisanica, a najstarija se čuva u muzeju.

Donosimo kako uz pomoć tradicionalnih metoda i prirodnih boja ukrasiti blagdanski stol najljepšim uskrsnim motivima. Uskrsnu kuharicu potražite na dar uz Večernji list u srijedu 5. travnja.

Pripremite se za Uskrs molitvama i meditacijama svaki dan Velikog tjedna uz molitvenik te s posebnom radošću dočekajte najveći kršćanski blagdan. Molitvenik donosi molitve, misli, meditacije i krunicu Božjeg milosrđa. Molitvenik potražite u četvrtak 6.travnja na dar uz Večernji list.

Muffin jaja

Sastojci:
• 200 g kuhane šunke
• 5-6 jaja
• 5-6 ploški kruha za tost
• 1 glavica luka
• malo špeka
• po želji vlasac

Priprema:

U kalup za muffine stavite ploške šunke. Na njih posložite kolutiće luka, prekrijte ploškom kruha oblikovanom u krug. Možete si pomoći tako da kruh režete čašom. Na svaku plošku kruha razbijte jedno jaje i pecite u pećnici na 150 stupnjeva desetak minuta. Pospite vlascem i komadićima prženog špeka. Muffine od šunke i jaja poslužite uz zelenu salatu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?