Međunarodno hodočašće

Susret osoba s invaliditetom u Međugorju

U ime Udruge
11.06.2016.
u 09:00

U prekrasnom ozračju u prepunoj dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju počeo je drugi dan međunarodnog, petog po redu, susreta osoba s invaliditetom u međugorskoj župi. Nakon kratke molitve voditeljica, novinarka Paula Tomić, kazala je kako je fra Marinko Šakota, međugorski župnik, puno toga napravio za ovo hodočašće osoba s invalidnošću u međugorskoj župi.

Vrijeme otvorenoga srca

Obraćajući se nazočnima, fra Marinko Šakota, međugorski župnik, na početku susreta izrazio je dobrodošlicu okupljenim hodočasnicima riječima:

- Dobro došli Majci koja vam kaže: ‘Draga djeco, hvala Gospodinu što postojite’. Hvala svima koji su se trudili oko organizacije, svim volonterima, ali i svim župljanima koji su otvorili srce i primili vas u svoje domove besplatno. Neka nam ovo vrijeme bude vrijeme otvaranja srca Božjoj pravednosti, ljubavi i milosrđu. Nazočne je pozdravila i predsjednica udruge “Susret“ Jasna Vasilj ovim riječima:

- Dobro nam došli. Truda i rada ima. Prvenstveno bih zahvalila dragom Bogu pa svome sinu Ivanu koji je osoba s intelektualnim invaliditetom. Ova ideja je pokrenuta od časne sestre Rastislave iz Đakova iz reda časnih sestara sv. Križa, koja skrbi o invalidima, i mog susreta s njom u Vrtu svetoga Franje u Bijakovićima i evo, petu godinu vrlo uspješno se ostvaruje. No, ništa ne bih mogla sama bez župnika i svećenika koji su u našoj župi i ništa bez župljana. Vi ste smješteni. Imate krevet, imate hranu, a imate i njihovo srce na dlanu - kazala je. Poslije toga prolomio se veliki pljesak u dvorani.

Nakon predstavljanja sudionika ovog hodočašća po skupinama, zajednicama i udrugama, nazočnima se obratio fra Ivan Široki, duhovnik zajednice “Vjera i svjetlo” i župnik župe sv. Benedikta u Koštru Podravskom.

Molitva

U svom govoru dao je duhovno ohrabrenje roditeljima osoba s invalidnošću i istaknuo vrijednosti njihove patnje i žrtve.

U poslijepodnevnim satima molio se križni put u dvorani. Prve večeri krunicu je predmolio fra Stanko Ćosić, a svetu misu predslavio fra Marinko Šakota, koordinator hodočašća, u suslavlju 47 svećenika.

Misno slavlje je pjesmom uveličao zbor mladih iz Rodoča.

Hodočašće se održava pod geslom “U Marijinoj školi”, a ove godine okupilo se oko 1750 sudionika iz više zemalja svijeta. Za ovu prigodu Lidija Pariz je prevela knjigu “Nikad više sami” koju je besplatno tiskao za sve sudionike Župni ured Međugorje i podijeljena je svim sudionicima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije