nekoliko savjeta

Super trikovi uz koje će vaš kauč ponovno izgledati kao nov

kauc
Dreamstime
10.11.2016.
u 09:17

Oni su obično centralni dio dnevnog boravka i važno nam je da dobro izgledaju. Uz ovih nekoliko jednostavnih savjeta vaš kauč će uvijek izgledati kao da je jučer kupljen

Ovisno o kvaliteti, kaučevi u prosjeku traju od sedam do 15 godina, piše GoodHousekeeping. Kako bi trajali što duže i izgledali kao da su jučer kupljeni potrebno ih je redovito održavati. Ovi savjeti pomoći će vam da tako i izgledaju:

- Jednom na tjedan ga usisajte i prebrišite.
- Ako vam to kauč "dopušta", najprije maknite sve jastuke za sjedenje i temeljito usišite mrvice i prašinu. Ako ih ne možete skinuti, razmaknite ih i usišite sve što se zavuklo između jastuka.
- Same jastuke i kauč usisavajte s nastavkom s četkom kako ih ne bi oštetili. Jastuke dobro protresite. 
- Ako imate kauč od prave ili umjetne kože - prebrišite ga od prašine, a potom i zaštitnom kremom. Umjesto specijaliziranih krema, možete se poslužiti i svojim losionima za tijelo. Ako su dobri za našu kožu, neće naštetiti ni životinjskoj ili umjetnoj. 
- Izbjegavajte sjediti u trapericama ili tamnim kožnim hlačama na kaučevima svijetlije boje, pogotovo na onima od umjetne i prave kože, jer postoji opasnost da će boja prijeći na njih. 
- Ako imate kućne ljubimce koji se linjaju, za vas je idealan kauč s odvojivom presvlakom koju možete protresti i oprati. No ako je nemate, višak dlaka uklonite rolom sa samoljepljivim papirom. Možete staviti i gumene rukavice te prijeći rukom preko kauča. Na njima će se skupiti sve dlake. Potom rukavice stavite pod vruću vodu i sve će dlake spasti. 
- Ako nešto prolijete po kauču, reagirajte što prije kako bi spriječili stvaranje mrlja. Koristite se kuhinjskim bijelim papirom i toplom vodom. Čistite mrlju izvana prema unutra laganim pokretima. Ako je ni to ne uklanja, pokušajte sa sredstvom za čišćenje tepiha ili tapeciranog namještaja. 
- Imate li skidive navlake, perite ih prema uputama proizvođača. Ako nemate, dobro je jednom u par godina profesionalno ga očistiti, prenosi 24sata.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije