Dani otvorenih vrata FPMOZ-a

Šunjić: Djeca imaju eksplorativni nagon, za sve što im je novo pokazuju veliko zanimanje

16.03.2017.
u 09:00

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojih znanosti Sveučilišta u Mostaru treći put za redom organizirao je Dan otvorenih vrata na studiju razredne nastave, piše Večernji list BiH.

Program namijenjen učiteljima i učenicima primarnog obrazovanja sastoji se od matematičke, književno-jezične i likovne radionice s prigodnim predavanjima.

- Aktivnosti na Danu otvorenih vrata FPMOZ-a podijelili smo na nekoliko radionica koje se odvijaju usporedno.

Omogućili smo djeci i nastavnicima malo se upoznati i dopuniti svoje do sada stečeno znanje i iskustvo na našim radionicama, kazao je u izjavi za Večernji list magistar umjetnosti Mario Šunjić, viši asistent na FPMOZ-u, te dodao:

- Evo, konkretno ovdje na likovnoj radionici imamo dvadesetak djece. Kombiniramo i radimo korelaciju između nekih matematičkih pojmova ili geometrijskih likova, primjenjujemo ih kroz tehniku karton-tiska u realizaciji te tako povezujemo matematiku i likovnu umjetnost. Djeca su radoznala, po prirodi imaju taj eksplorativni nagon, da tako kažem, te pokazuju veliko zanimanje za sve što im je novo. Vrlo brzo su se dali na posao, zanijeli se i već nas skoro i ne primjećuju, kazao je Šunjić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije