NEUGODNO

Sumnjate li da imate neugodan zadah? S ovim trikovima to možete i sami otkriti

Thinkstock
23.06.2018.
u 20:56

Ako želite sami provjeriti imate li zadah, postoje neki trikovi koji vam to mogu otkriti.

U usnoj šupljini nalaze se na milijune bakterija, a upravo one mogu biti uzrok lošeg zadaha. No, ako ste jedna od četiri osobe koja ima s tim problema, vjerojatno niste ni svjesni jer puhanje u dlanove - ne pomaže pri otkrivanju neugodnog zadaha. 

Dr Harold Katz, osnivač The Breath Company, za Femail je rekao kako ne postoji način da se riješite zadaha jednom zauvijek. Svatko ga može imati, čak i oni koji provode intenzivnu higijenu usne šupljine. 

Jedan od najlakših načina da spriječite nastanak lošeg zadaha, uz higijenu usne šupljine, jest piti dovoljno vode. Često ispijanje vode ispire usnu šupljinu između pranja zubi i tako spriječava da ostaci hrane koji ostaju za zubima proizvode neugodan miris.

Ako želite sami provjeriti imate li zadah, postoje neki trikovi koji vam to mogu otkriti.

Test s pamučnom gazom

Uzmite čistu pamučnu gazu i s njom pobrišite površinu jezika i zatim je pomirišite. Ovo je jedan od najsigurnijih načina da sami provjerite imate li zadah jer većina bakterija zadržava se upravo na jeziku. 

Poližite dlan

Poližite dlan i pustite da se osuši 10 sekundi. Nakon toga pomirišite i vidite osjećate li neugodan miris. 

Test sa zubnim koncem

Zubnim koncem očistite stražnje zube,a zatim ga pomirišite. Najčešće će se bakterije uhvatiti upravo na zadnjim zubima, teže dostupnijima. 

Test s ogledalom

Stanite predogledalo i isplazite jezik što više možete. Ako vidite da vam je jezik bjelkast bliže grlu, vjerojatno imate zadah jer je to znak naslaga bakterija na jeziku. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije