Strategija informiranja javnosti

Stvoriti bolji sustav zaštite da se poplave iz 2014. ne ponove

10.04.2017.
u 08:00

Približavanjem svibnja koji su 2014. obilježile poplave u kojima je osobito Posavska regija bila pogođena njihovim katastrofalnim razmjerima i milijunskim štetama, već su započela održavanja radionica i okruglih stolova u kojima je naglašena edukacija. Predstavnice Udruge građana “Budućnost” Modriča organizirale su održavanje trodnevne radionice s predstavnicima institucija iz općina koje su bile među najteže pogođenima u Posavini u Federaciji BiH (općina Domaljevac-Šamac) i u RS (općina Šamac). U tom je projektu sudjelovala i općina Vukosavlje (RS).

Tematski dio radionica bio je u znaku izrade strategije informiranja javnosti i podizanja svijesti građana o ulozi i mjestu Civilne zaštite u lokalnim zajednicama. Projekt je podržala Europska unija.

Poboljšati komunikaciju

Ova aktivnost organizirana je u okviru projekta “Uspostavljanjem održivih modela suradnje i koordinacije - do učinkovitijeg sustava zaštite i oporavka zajednica pogođenih poplavama” koji se provodi u tri posavske općine.

Sudionici radionica bili su predstavnice i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, obrazovanja, zdravstva, kao i medija. Zajedničkim snagama upućivali su na propuste, dobre strane, ali i mogućnosti koje su na raspolaganju kako nam se katastrofalne poplave iz 2014. godine više ne bi ponovile, ističu u priopćenju s ovoga skupa iz Udruge građana “Budućnost”.

- Razgovarali smo o dobrim i lošim stranama komunikacije u odnosu građani - institucije - mediji prilikom poplava iz 2014. godine, a opći je dojam svih sudionika bio kako je veliki broj dezinformacija doveo do panike i nepromišljenih poteza građana te da se na tom segmentu mora puno više raditi.

Spriječiti dezinformacije

Mora se napraviti detaljan plan, ali i imenovati osobe mjerodavne za davanje izjava kako bi se spriječilo ponavljanje loših praksi iz 2014. godine, naglašeno je tijekom radionica u Modriči.

- Svi sudionici radionica dali su svoje prijedloge i smjernice za izradu strategije koja će se, nakon što bude završena, naći pred vijećnicima sve tri općine, rekla je direktorica UG “Budućnost” Gordana Vidović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?