bolno razdoblje

Stručnjaci: Ovoliko biste trebali pričekati za novu vezu nakon prekida

05.12.2018.
u 20:20

Koliko je vremena potrebno da se "očistite" od bivše veze ovisi o intenzitetu osjećaja koje ste imali ili još uvijek imate prema nekome.

Svaki prekid veze je bolan, posebice ako ste vi ti koji ste ostavljeni. 

No, kada je vrijeme da date priliku nekom drugom? 

Iako bi moglli očekivati da postoji određeni vremenski rok koji će vam netko preporučiti, mjesec, tri, godina, ipak stručnjaci se slažu u jednom: nema vremenskog roka.

Riječ je o tome da nakon prekida veze morate ostaviti sebi dovoljno vremena da zacijele rane i da budete sasvim spremni i otvoreni sebe dati nekom drugom.

Bas kako ste i bivšem partneru ili partnerici. Koliko je vremena potrebno da se "očistite" od bivše veze ovisi o intenzitetu osjećaja koje ste imali ili još uvijek imate prema nekome.

Stručnjaci za veze iz New Yorka, Susan Winter i  Paulette Sherman, savjetuju da si date dovoljno vremena i ne srljate u novu vezu samo kako biste što prije zalječili otvorene rane.

Vrijeme za nova upoznavanja i nove prilike je onda kada prihvatite činjenicu da je netko bivši i da su ti osjećaji iza vas.

Zapitajte se jeste li spremni svoje srce dati nekom drugom, bez pomisli na bivšu vezu?

Iskoristite vrijeme nakon prekida da se posvetite sebi i analizirate bivšu vezu. Možda ćete htjeti promijeniti ponašanje u budućim vezama, a svakako ćete puno bolje upoznati sebe. Shvatite to kao priliku da vi sami postanete bolje osobe, ali i kakva osoba želite biti s nekim i što ćete od druge veze očekivati.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije