Doznajemo zbog čega je projekt stao

Stranci će dati 28 mil. KM da se završi novi zatvor u Mostaru

08.10.2016.
u 07:00

Izgradnja novog zatvora u Mostaru počela je prije pet godina. Danas, kada bismo trebali pisati o završetku projekta, nažalost, možemo samo reći kako je ostalo još mnogo toga za uraditi. Bivše federalne vlasti u cijelosti su blokirale proces izgradnje zatvora u Mostaru, a tek sada se počinje raditi na revitalizaciji ove priče. Kako nam je rekao ravnatelj KPZ Mostar Romeo Zelenika, ove godine uspjeli su završiti poslove vezane uz električnu energiju i vodovod, a što će se događati iduće godine, još uvijek je neizvjesno.

Sredstava više nema

- Više nemamo sredstava na raspolaganju za nastavak izgradnje. Do sada su uložena četiri milijuna maraka u projekt, a potrebno je još 28 milijuna maraka kako bi projekt bio završen. Nemamo informacija hoćemo li i koliko sredstava dobiti za nastavak projekta u idućoj godini, rekao nam je Zelenika. Ministar pravosuđa FBiH Mato Jozić nam je jučer potvrdio kako se ne može očekivati da će federalne vlasti iduće godine uspjeti osigurati sredstva za ovu namjenu, ali zato se traže alternativna rješenja. - Mogu samo reći kako ću pokušati preko međunarodne zajednice osigurati određena sredstva za ovaj projekt. Uložit ćemo mnogo napora kako bismo osigurali uvjete za nastavak izgradnje zatvora u Mostaru i vjerujem kako ćemo to uspjeti učiniti preko međunarodnih organizacija, ističe u izjavi za Večernji list ministar Jozić. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije