otkrijte uzrok

Što možeš napraviti ako ne možeš doživjeti orgazam

Getty Images
10.04.2018.
u 15:53

Dakle, ako imaš problema s postizanjem seksualnog vrhunca, trebaš si postaviti sljedeća pitanja: 

• Pojavljuje li se taj problem redovito? Ovisi li o situaciji ili trenutku? 
• Ne možeš postići orgazam ni s pomoću samozadovoljavanja?  
• Izostaje li orgazam bez obzira na seksualnog partnera?  

Razlozi za izostajanje vrhunca mogu biti različiti. Jedno moguće objašnjenje je nedostatak komunikacije među partnerima. Ako žena ne kaže kako i gdje je treba stimulirati, partner može samo nagađati – i uglavnom pogriješiti, piše miss7.24sata.hr. 

Dakle, jedan od uzorka definitivno može biti nedostatak komunikacije. Doduše, smetnje pri postizanju orgazma mogu biti i tjelesne i psihičke naravi. 

Mogući uzroci  

Osjećaj krivnje, unutarnji konflikti, strahovi i nečista savjest mogu dovesti do toga da se kod seksa ne možemo potpuno opustiti. To su uzroci psihičke prirode.  

U tjelesne uzroke izostanka orgazma spadaju – deficit testosterona, oboljenja nadbubrežne ili štitne žlijezde, dijabetes, tumori ili upale.  

Što možemo poduzeti? 

Ako je problem trajan, odnosno nikad nismo doživjele orgazam, onda bismo se trebale obratiti liječniku (seksualnom terapeutu). Zajedno sa stručnjakom je lakše pronaći izvor problema. Važno je također znati da zbog toga nitko nije „nenormalan“ i da sigurno postoji neko rješenje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?