nekretnine

Što je s prodajom objekata u vlasništvu Zavod MIO FBiH, ima li imovine u inozemstvu?

21.04.2021.
u 20:27

Osim devastiranog Doma umirovljenika Nedžarići u Sarajevu koji se prodaje za 10,3 milijuna KM, postavlja se pitanje što je s prodajom drugih većih objekata u vlasništvu Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, poput građevine u Bihaću.

Podsjetimo, Dom umirovljenika Nedžarići se godinama prodaje i još nije prodan. Nedovršena građevina Doma umirovljenika u Bihaću postala je prenočiše migranata. Kod ove građevine bili su evidentni i problemi neriješenih imovinsko-pravnih odnosima, piše Faktor. 

Jedino je Zavod MIO FBiH uspio do sada prodati Hotel Ero u Mostaru Vladi Hercegovačko-neretvanske županije za nešto više od 10 milijuna KM, dok je prvobitna procjena objekta bila oko 25 milijuna KM.

- Prodaja Doma umirovljenika Nedžarići će se odvijati posredstvom Agencije za privatizaciju Federacije, načinom aukcijske prodaje, kao što je to bilo i do sada. Drugi, veći objekti koje Zavod posjeduje na području Federacije još nisu spremni za prodaju. U inozemstvu nemamo nekretnina koja su pravno valjano u našem vlasništvu - rekao je Tomislav Kvesić, glasnogovornik Zavoda MIO FBiH, ne precizirajući koje sve veće objekte u FBiH posjeduje Zavod MIO FBiH, a koji bi išli na prodaju.

Suljo Bekan, član Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH, kazao je kako će inzistirati na rješavanju problema imovine Zavoda MIO.

- Konačnu riječ o prodaji imovine daje Vlada Federacije BiH. Pored velikih objekata poput domova umirovljenika u Sarajevu i Bihaću, nije riješeno što će biti s manjim prostorima koji su pravljeni namjenski za umirovljenike. U takvom jednom prostoru se nalazi i Udruženje umirovljenika Goražde. Sve to ide sporo pa smo 26. ožujka na sjednici Upravnog odbora Saveza donijeli odluku da se sve u vezi s imovinom Zavoda MIO FBiH ubrza - rekao je Bekan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?