evo što nas očekuje do srijede

Stiže novo nevrijeme, upaljen meteoalarm: Upozorenje na jake pljuskove i olujne udare vjetra...

jak vjetar
04.11.2023.
u 08:14

FHMZ je za nedjelju na snazi stavio narandžasti meteoalarm kao upozorenje na jake do olujne udare vjetra. Vjetar olujne jačine očekuje se u noći sa subote na nedjelju, a upozorenje je na snazi do 18 sati.

Prvi dan vikenda proći će u raznolikoj vremenskoj slici, sudeći prema vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

U subotu, dakle, pretežito oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim, djelimično središnjim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab na krajnjem sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18 stupnjeva celzijusa.

U nedjelja 5. studenoga, očekuje nas pretežito oblačno i vjetrovito vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padaline u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar jak s olujnim udarima južni i jugozapadni. U večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 17 do 23 stupnja, piše Klix.ba.

Također, FHMZ je za nedjelju na snazi stavio narandžasti meteoalarm kao upozorenje na jake do olujne udare vjetra. Vjetar olujne jačine očekuje se u noći sa subote na nedjelju, a upozorenje je na snazi do 18 sati.

Osim toga, meteoalarm je upaljen i zbog jačih pljuskova u Hercegovini i zapadnim dijelovima Bosne.

Novi radni tjedan će donijeti stabilizaciju vremenskih prilika. 

U ponedjeljak, 6. studenoga, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne su moguću povremeni i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 16 do 22 stupnja.

U utorak 7. studenoga, umjereno do pretežito oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 15 do 21 stupanj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije