Rodnome kraju

Stipe Steve Bubalo darovao svojim Hardomiljčanima 4 km ceste

22.06.2016.
u 09:00

Stipe Steve Bubalo, iako je već zakoračio u osamdeset i petu godinu, među najpoznatijim je i najangažiranijim hrvatskim emigrantima koji su nakon 1945. godine otišli u Ameriku. Stipe nije zaboravio rodni kraj te je tako ovih dana svom selu darovao 4 km asfalta do crkve sv. Stjepana u Starom Hardomilju, piše ljportal. Asfaltiranje je završeno u prošlu subotu, a vrijednost radova procjenjuje se na oko 500.000 KM. Umjesto dosadašnjim dotrajalim makadamskim putom, zaseoci Pivnice i Žabar, svaki sa svoje strane u dužini od po dva kilometra, povezani su novom asfaltnom cestom kojom se na prostrani plato, ispred starog groblja i prekrasne kamene crkve sv. Stjepana Prvomučenika, čija je gradnja započela davne 1928. godine, stigne za 2-3 minute.

- Moja supruga Louise rođena je Amerikanka, ali je podrijetlom odavde. Djed i baka su joj iz Vrgorca i Slanog. Jednog dana je došla u crkvu u Los Angeles i Bog joj je dao Hercegovca za muža. Imala je dugu plavu kosu, lijepo je izgledala, a i ja sam bio tada, s 27 godina, zgodniji. Zamolio sam prijatelje da me upoznaju s tim anđelom i u to je zasvirala glazba. Ja sam je zamolio za ples pa je tako i ostala sa mnom zauvijek – s osmijehom priča Steve za ljubuski portal.

Po Stipinim riječima, upravo je njegova supruga najzaslužnija za ovaj hvalevrijedan projekt asfaltiranja ceste za Staro Hardomilje. - Nisam sebičan, ali ne razbacujem se novcem. Obitelji mogu sve priuštiti, ali mora raditi. Nema ležanja - kaže Bubalo. Koliko je zapravo bogat, tvrdi da ne zna. - Zaista ne znam koliko imam novca. Znam da imam dosta, a koliko je to, trebate pitati mog glavnog knjigovođu. Ili moju suprugu - iskreno će Bubalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?