Krizni stožer

Starije osobe trebaju izbjegavati bespotrebna kretanja

umirovljenici
15.03.2020.
u 14:45

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva Bosne i Hercegovine preporučuje osobama starije životne dobi da izbjegavaju bespotrebna kretanja i korištenje javnog prevoza, kao mjeru predostrožnosti zbog širenja koronavirusa.

"Također, preporučuje se osobama starije životne dobi da preskoče rutinske kontrole i odlaske u ordinacije kod obiteljskog liječnika i u bolnice, ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena zaštita", navedeno je u nedjelju ujutro iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Preporučuje se najprije liječnika kontaktirati telefonom, ukoliko je osobi ove dobi potreban recept ili liječnički savjet.

"Ističemo da se testiranje na koronavirus ne provodi na zahtjev osoba, pojedinačno, nego isključivo prema striktnim medicinskim i epidemiološkim indikacijama, a nakon medicinskih pregleda i epidemiološkoga anketiranja", priopćeno je iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, prenosi Anadolija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije