Naslovnica Vijesti

Stanovnici i tvrtke bankama dužni 13 milijardi KM, 935 jamaca vraća tuđe kredite

07. prosinca 2017. u 10:00 0 komentara 92 prikaza

- U prva tri tromjesečja 2017. godine poslovanje bankarskoga sektora karakterizira rast bilančne svote, depozita i kredita, nastavak pozitivnih trendova koji se ogledaju u rastu štednje stanovništva, kapitala, dobiti i pada udjela nekvalitetnih kredita u ukupnim kreditima, piše Večernji list BiH. Na razini sustava zabilježen je pozitivan financijski rezultat te se na osnovi svega može zaključiti kako je bankarski sektor i dalje ostao stabilan, adekvatno kapitaliziran, a likvidnost je i dalje zadovoljavajuća - stoji na početku odgovora Agencije za bankarstvo Federacije BiH na pitanje o stanju u bankarskom sektoru. Krediti, kao najveća stavka aktive banaka, u prva tri tromjesečja 2017. godine zabilježili su rast od 5,6 posto ili 683 milijuna KM i s 30. rujna 2017. godine iznose 13 milijardi KM.

Rast kredita

Nastavljeni su pozitivni trendovi iz 2016. godine, koji se ogledaju u segmentu sektorskoga kreditiranja, odnosno većeg rasta kredita odobrenih privatnim poduzećima nego stanovništvu.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.