Konferencija “Cyber kriminal i forenzika”

Spriječiti terorističke aktivnosti na računalnim mrežama

14.03.2016.
u 09:00

Na Sveučilištu “Vitez” u Travniku održana je 3. znanstveno-stručna konferencija “Cyber kriminal i forenzika”, koju su organizirali Fakultet informacijskih tehnologija i Fakultet pravnih znanosti u suorganizaciji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom obrazovanja, znanosti,kulture i sporta Srednjobosanske županije. Terorističke aktivnosti preko računalnih mreža, istraga računalnog kriminala, modeli digitalne forenzičke istrage, upravljanje digitalnim dokazima, osiguranje digitalnog dokaza, standardizacija procedura testiranja forenzičkih alata, pravosudni aspekt digitalnih dokaza, softverska rješenja i alati u borbi protiv cyber kriminala, vršnjačko nasilje na internetu, neke su od tema o kojima je raspravljalo više od stotinu sudionika konferencije, na kojoj je predstavljeno više od 40 znanstveno-stručnih radova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Velike Britanije te specijalizirani softveri za rješavanje slučajeva cyber kriminala, piše Večernji list BiH.

Nakon cjelodnevnog rada sudionici konferencije suglasni su kako je nužno uvođenje osnovnog tečaja ‘cyber kriminal i digitalna forenzika’ za sve operativne službenike policije, tužiteljstva, suce, pravobranitelje i samostalne odvjetničke urede, kao i jačanje njihovog kadrovskog i materijalno-tehničkog opremanja. Uz to, naglašena je i potreba jačanja zakonskih regulativa po pitanju izuzimanja digitalnih dokaza, priopćili su organizatori.

Na konferenciji je predstavljena i knjiga “Cyber terorizam – suvremena sigurnosna prijetnja”, autora Vladice Babića, stručnjaka za računalni kriminal.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije