Otimanje nadležnosti

Sprema se novi udar, SDA želi Prometnu policiju FBiH

20.03.2017.
u 07:00

Federacija već godinama pokušava oteti što više nadležnosti policiji, a sada se sprema novi udar, i to prema policiji. Naime, prema informacijama koje smo dobili, Federalni MUP priprema teren za uspostavu Prometne policije Federacije BiH. Prema Ustavu i zakonima, ova oblast je isključivo u nadležnosti županija, ali očito kako je bošnjačka strana odlučila krenuti u pravcu razvlašćivanja policije na županijskoj razini.

Izmišljanje razloga

Očekuje se kako će MUP FBiH uskoro izaći u javnost s ovakvim prijedlogom, a ono što se navodi u dokumentima kao razlog osnovinja Prometne policije Federacije BiH je i više nego apsurdno. - U pokušajima da županijama otmu i ovu nadležnost, MUP FBiH ističe kako se Prometna policija Federacije BiH treba formirati zbog autocesta i kontrole vozača na njima, te zbog mogućnosti da se prometna nesreća dogodi u jednoj županiji, a da automobili, od posljedice udara, završe u drugoj. U početku smo mislili kako se radi o nečijoj šali, ali onda smo shvatili kako oni stvarno takav tekst misle uputiti u daljnju proceduru - govore nam naši sugovornici iz policije.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije