Naslovnica Vijesti

Sprema se novi udar, SDA želi Prometnu policiju FBiH

20. ožujka 2017. u 07:00 0 komentara 2220 prikaza

Federacija već godinama pokušava oteti što više nadležnosti policiji, a sada se sprema novi udar, i to prema policiji. Naime, prema informacijama koje smo dobili, Federalni MUP priprema teren za uspostavu Prometne policije Federacije BiH. Prema Ustavu i zakonima, ova oblast je isključivo u nadležnosti županija, ali očito kako je bošnjačka strana odlučila krenuti u pravcu razvlašćivanja policije na županijskoj razini.

Izmišljanje razloga

Očekuje se kako će MUP FBiH uskoro izaći u javnost s ovakvim prijedlogom, a ono što se navodi u dokumentima kao razlog osnovinja Prometne policije Federacije BiH je i više nego apsurdno. - U pokušajima da županijama otmu i ovu nadležnost, MUP FBiH ističe kako se Prometna policija Federacije BiH treba formirati zbog autocesta i kontrole vozača na njima, te zbog mogućnosti da se prometna nesreća dogodi u jednoj županiji, a da automobili, od posljedice udara, završe u drugoj. U početku smo mislili kako se radi o nečijoj šali, ali onda smo shvatili kako oni stvarno takav tekst misle uputiti u daljnju proceduru - govore nam naši sugovornici iz policije.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.