Služena misa

Spomen na ubijenog svećenika i časnu sestru u Presnačama

13.05.2018.
u 09:08

Savjetnica ministra za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Marija Rapo posjetila je svetište sv. Terezije od Djeteta Isusa u župi Presnače, nedaleko od Banje Luke, gdje su prije 23 godine ubijeni župnik i čuvar svetišta vlč. Filip Lukenda i katehistica s. Cecilija Grgić iz Družbe milosrdnica sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne, Sarajevo, piše Večernji list BiH. 

Savjetnica Rapo razgovarala je u Presnačama s hrvatskim povratnicima iz ove župe, o njihovim potrebama i načinima na koje Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe RS-a može dati svoj

doprinos u rješavanju problema s kojima se susreće povratnička populacija na ovim prostorima. Prigodnu propovijed održao je vlč. Žarko Ošap, koji je poznavao vlč. Lukendu i s. Ceciliju i surađivao s njima, uputivši vrlo snažnu poruku ljubavi, radosti, praštanja i pomirenja. Svetu misu predvodio je fra Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki u koncelebraciji s mons. Ivicom Božinovićem i više svećenika.

U svetoj misi sudjelovale su sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog, sestre klanjateljice Krvi Kristove i misionarke ljubavi te vjernici iz župe Presnače. Svi zajedno molili su se za pokoj duša stradalih s. Cecilije i vlč. Lukende. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?