PLAN SARAJEVA

Socijalni bunt prebaciti na prostore gdje su Hrvati većina i izazvati kaos

hrvati
Foto: VL FOTO
09.01.2014.
u 09:08

Hrvatima se oduzimaju, a vlasti FBiH odlučuju što i kojom dinamikom. Od obrazovanja, branitelja, zdravstva...

Već danas i sutra na sjednicama Glavnog vijeća i Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora bit će poznati svi odgovori i stavovi hrvatske politike, s jedne strane prema odnosu Federacije BiH prema Hrvatima, a s druge oko daljnjih političkih procesa vezanih uz izbore, suradnju stranaka i djelovanje Hrvatskog narodnog sabora kao krovne institucije Hrvata.

Nemjerljive posljedice

Današnja sjednica Glavnog vijeća HNS-a bit će usmjerena na odnos Federacije BiH prema Hrvatima, odnosno većinskim hrvatskim područjima, i to kroz konkretne primjere koji se događaju u posljednje vrijeme gdje se iz Federacije BiH svim silama pokušavaju problemi “gurati” tamo gdje su Hrvati. Centralizacija koja je prisutna u svakom smislu stvara nemjerljive posljedice i Glavno vijeće HNS-a danas će zauzeti jasan stav o tome kako i na koji način dalje definirati politiku i daljnje djelovanje. Pored ovoga, kako doznajemo, bit će riječi i o kontinuiranom prebacivanju socijalnih buntova, nemira i nezadovoljstva iz Sarajeva na županije s hrvatskom većinom kako bi se problem preusmjerio na drugi teren, odnosno izmjestio iz Sarajeva. Plan tzv. službenog Sarajeva i politike dijela bošnjačkih stranaka je upravo na ovom potezu - socijalne nemire prebaciti u Hercegovinu, središnju Bosnu, Posavinu..., tamo gdje su Hrvati, i to sustavnim financijskim iscrpljivanjem, oduzimanjem prava, kako bi se stvorilo što veće nezadovoljstvo kod hrvatskih građana.

Glavno vijeće HNS-a posebno će se baviti posljednjim odlukama koje su dovele do dodatnog političkog kaosa u Federaciji BiH i o ovom problemu će zauzeti stav, te se jasno odrediti kako usmjeriti daljnje djelovanje, kao i o nepravednom odnosu prema hrvatskim braniteljima i oduzimanju njihovih prava.

Osim ovoga, već godinama, od kada je u Federaciji BiH vlast u kojoj nema legitimnih predstavnika hrvatskog naroda koji su osvojili najveći broj glasova na proteklim izborima, slabe se i javna poduzeća koja su na većinskim hrvatskim područjima. Posljednji primjer za to je uništavanje Aluminija.

Nacionalni interesi

Na sjednici Glavnog vijeća HNS-a, kojim predsjeda Božo Ljubić, danas u Mostaru trebali bi biti svi premijeri županija s hrvatskom većinom, resorni ministri, zastupnici iz Federacije BiH, te državne razine, predstavnici drugih tijela i udruga kako bi se sagledala cjelokupna situacija i izložili svi problemi s kojima se Hrvati susreću, te koje im se iz dana u dan nameću iz službenog Sarajeva.

Financijski odnos Federacije BiH prema hrvatskim županijama je katastrofalan i to je i jedan od razloga zašto se hrvatske stranke moraju držati zajedno i sada više nego ikada zajednički se izboriti za ravnopravnost i vratiti prava koja se svakim danom na brojnim primjerima oduzimaju.

Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić i ranije je slao poruke kako hrvatski predstavnici samo zajedničkim djelovanjem, okupljeni u HNS-u, mogu pomoći u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa. Tako će biti i ovoga puta.

Ključne riječi

Komentara 5

JA
ja1970
10:58 09.01.2014.

trska vrimena za hrvate al nedamo se mi

VV
veljko.vukojevic.73
10:43 09.01.2014.

sada ce brzo izbori sada Bozo i ostali sitite se ovo malo bjede stoje ostalo nije otislo vani po koru kruva OKANITESE DEMAGOGIJE

Avatar Izdajnik
Izdajnik
11:12 09.01.2014.

E moja valentina napisi nesto konkretno dosta je oni su krivi vidis sta imaju hrvati koji su predstavnici tkz politicari nemoj se uvlaciti u guzu nemaju hrvati Prave Ljude od morala sve lopovi a lako je takve kupiti borba za. za. Vlast je jaca a gube hrvati svakako od Dejtona

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije