Pandurević:

SNSD pokazao da im obraz vrijedi 15 feninga

sfd
05.04.2017.
u 15:00

Predsjedateljica Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević je nakon sjednice tog doma izjavila novinarima da se danas desilo to da je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) pokazao „da im obraz vrijedi 15 feninga, da toliko košta njihov trošarinski patriotizam“.

Pandurević je ovo izjavila nakon sjednice doma na kojoj nije prihvaćen zahtjev Vijeća ministara BiH da se po hitnom postupku razmatra set zakona čijim usvajanjem bilo bi osigurano dodatnih 15 feninga iz akciza na naftu i naftne derivate za izgradnju autocesta i cesta.

Zastupnici SNSD-a su se danas, nakon što nisu prisustvovali prethodnim sjednicama Zastupničkog doma, pojavili u parlamentarnim klupama. 

- Ipak mi je drago da je u ovom parlamentu postojala većina koja se usprotivila i SNSD-u, pa i strancima koji su zajedno sa SNSD-om ovih dana vršili stravičan pritisak na poslanike da usvojimo i povećamo trošarine bez ikakvih zaštitnih mjera za poljoprivrednike i da uništimo i ono malo poljoprivrede što živi i diše u ovoj zemlji - istaknula je Pandurević.

Dodala je da je danas većina zastupnika ipak bila protiv toga i zakon je upućen u redovnu proceduru, „što otvara mogućnost amandmanskog djelovanja da se naprave mjere za 'plavi dizel' i da se daju olakšice poljoprivrednicima“.

- SNSD se vratio nadajući se da će se danas ovaj zakon ovdje usvojiti u hitnoj proceduri, da će zavući ruku u džepove građana RS-a i da će na taj način riješiti krpljenje proračunskih rupa opet preko leđa građana RS-a. Ono što je meni posebno zanimljivo jeste da za šest godina u parlamentu nikada još nismo doživjeli takav pritisak međunarodne zajednice i to sinkroniziran sa SNSD-om što je, kako čujemo, posljedica  dogovora Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika u Mostaru - kazala je Pandurević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije