Radost za skijaše

Snijeg prekrio bh. planine, na Jahorini 20, Bjelašnici i Igmanu 10 cm snijega

snijeg
04.02.2016.
u 11:33

Prema najavljenim prognozama trebalo bi da padne novih 40 cm snijega do sutra

Na Jahorini danas pada snijeg jakim intenzitetom, a vidljivost je dobra. Temperatura izmjerena u 7.30 sati je -7 stupnjeva Celzija, a visina utabanog snijega na stazama je 20 cm.

Od vertikalnog transporta u funkciji su ski- lift Poljice i baby lift Poljice. Radi se na uređenju staze Skočine, gdje je prethodnu noć bio u funkciji i sustav za vještačko osnježavanje.

I narednih dana i noći, kada to temperature budu omogućavale sustav za vještačko osnježavanje će biti u funkciji.

Prema najavljenim  prognozama trebalo bi da padne novih 40 cm snijega do sutra, a to će donijeti nove rezervacije u hotelskom i apartmanskom smještaju. Vrijeme na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman je oblačno sa snijegom.

U Babinom dolu na Bjelašnici zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i nedostatka snijega nisu u funkciji ski-liftovi BX i K1 (kolijevka). Trosjedna žičara na Bjelašnici puštena je u rad za panoramsko razgledanje.

Na Malom polju na Igmanu puštena su u rad tri baby lifta i tubing staza, a na Velikom polju u funkciji je staza za nordijsko skijanje.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici je 10 cm, a temperatura je 2 stupnja Celzijevih, a na vrhu Bjelašnice je 10 cm, a temperatura -9 stupnjeva. 

Na Malom i Velikom polju na Igmanu visina snijega je 10 cm, a temperatura je -1 stupanj, stoji u izvješću ZO0 '84 i Olimpijskog centra Jahorina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?