MFF

Snažne priče i domaći autori za treći festivalski dan

27.08.2021.
u 12:42

Dokumentarci iz progama "U Fokusu" odličan su uvod u treći dan Mediteran Film Festivala. Projekcije kreću već od 15 sati u dvorani kina Borak. "logična izlaza" libanonskog redatelja Mahdi Fleifela otvaraju program u konkurenciji. Od 17 sati na programu su i film talijanskih redatelja Antonia Spana "Amuka – Buđenje kongoanskih farmera" i Giulia Tonincellia "Glup, naivan i sretan".

Konkurencija donosi i dokumentarac "Posljednja vrpca iz Bosne", španjolskog redatelja Alberta Sole, te talijanske redatelja Federica Cammarata "Salvo" i Michelu Pennetta "Moje tijelo". Od 23 sata u programu si i "Obrad" redatelja Branislava Milatovića iz Crne Gore i "Plima crvenog mjeseca" španjolca Loisa Patina.
MFF Fora donosi dugoočekivani nastavak hita kuće Warner Bros iz 1996. i NBA zvijezde Michaela Jordana, u kojem njegov nasljednik LeBron James upada u animirani "Looney Tunes"  film i okuplja crtanu ekipu da odigra košarkašku utakmicu i spasi svog sina. Film "Space Jam: Nova Legenda" prikazujemo u 19 i 30 na Otvorenom kinu. Hrabar i društveno angažirani dokumentarac "Kolektiv", kojeg kritika svrstava u Novi val rumnunjske kinematografije, Mediteran Film Festival prikazuje u partnerstvu s mrežom HBO Adria.
Priča redatelja Alexandera Nanaua, o razotkrivanju korpucije unutar zdravstvenog sustava u Rumunjskoj, predstavlja kritiku i sliku ne baš sjajnog društva i državnog sustava uopće. Na programu Otvorenog filma ljubitelji snažnih priča gledaju ga u 21 sat.
Treću večer naglasak je i na Domaćim autorima. Tomislav Bubalo i Zdenko Jurilj donose nam kratki dokumentarac ‘Zatvoreno’.
Film je snimljen u Hercegovini, a prikazuje vrijeme od prvog do posljednjeg vala koronavirusa, kada je virus ovu regiju, kao i ostale dijelove svijeta, zatvorio.

Ključne riječi
MFF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije