Odbora za vanjske poslove

Snažna podrška Europskog parlamenta europskom putu BiH

bih eu
19.05.2016.
u 16:33

Bariša Čolak je izrazio zahvalnost članovima Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta na pomoći koju pružaju na europskom putu BiH

Izaslanstvo Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET), predvođeno predsjednikom Odbora Elmarom Brokom, izrazilo je snažnu podršku europskom putu BiH i poručilo da će činiti sve što je u njihovoj moći da BiH u što skorije vrijeme podnese kredibilnu aplikaciju za članstvo u EU, a nakon toga provede i reforme s ciljem punopravnog članstvo u EU.

Tijekom razgovora izaslanstva iz Europskog parlamenta s članovima Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine BiH istaknuto je da je stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju počelo novo poglavlje u odnosima BiH i EU. 

Članovi Zajedničkog povjerenstva upoznali su izaslanstvo o aktivnostima koje provode s ciljem ispunjavanja uvjeta na europskom putu BiH.

Naglasili su da se u organizaciji ovog tijela održavaju okrugli stolovi kako bi se razgovaralo o obvezama i izazovima BiH u procesu europskih integracija nakon stupanja na snagu SSP, kao i o podnošenju aplikacije za članstvo BiH u EU.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Bariša Čolak koji je izrazio zahvalnost članovima Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta na pomoći koju pružaju na europskom putu BiH, te izrazio nadu da će BiH u što skorije vrijeme ispuniti uvjete kako bi podnijela kredibilnu aplikaciju za članstvo u EU.

Kao jedan od pozitivnih pomaka na tom polju, Čolak je istaknuo da je Agencija za statistiku BiH jučer donijela jedinstveni program obrade podataka iz popisa stanovništva, sukladno zakonu i međunarodnim preporukama.

Članovi Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima koje je BiH provela s ciljem predaje kredibilne aplikacije za članstvo u EU. Međutim, izrazili su i žaljenje što još nije formiran parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje između PSBiH i Europskog parlamenta, priopćeno je iz PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?