proslava nove godine

Smještajni kapaciteti se popunjavaju, traži se krevet više, planine gotovo “rasprodane”

27.12.2023.
u 20:40

Ako ni u ovom trenutku ne znate kako ćete i gdje proslaviti, odnosno ispratiti staru i dočekati novu godinu, ne brinite, još uvijek imate vremena za donijeti odluku

Iako novogodišnju noć uvijek dočekujemo s velikim očekivanjima, dogovore i pripreme za doček nove godine nerijetko ostavljamo za zadnji tren, piše Večernji list BiH.

Ako ni u ovom trenutku ne znate kako ćete i gdje proslaviti, odnosno ispratiti staru i dočekati novu godinu, ne brinite, još uvijek imate vremena za donijeti odluku.

Zabava diljem BiH

Provjerili smo što se sve nudi, kakvu zabavu možete očekivati diljem BiH, od gradova do planina. No, ako planirate putovati u drugi grad, morate imati na umu da se smještajni kapaciteti popunjavaju punom parom te da je dobrim dijelom već sve “rasprodano”. Iz turističkih zajednica diljem BiH ističu da će regionalne zvijezde koje ove godine dolaze na trgove bh. gradova privući ogroman broj turista iz susjednih država, zbog čega je sada više od 90 posto kapaciteta popunjeno. Ostao je, kažu, još koji “stan na dan” koji je moguće unajmiti po cijeni od 50 i više KM, ovisno o lokaciji, veličini i opremljenosti prostora. Kada je riječ o javnim dočecima, oni koji se odluče taj dan provesti u glavnom bh. gradu, imat će priliku zabaviti se uz popularne bendove Bombaj štampa, Zabranjeno pušenje i Crvena jabuka te Laku i Mirelu. U Mostaru će za najluđu noć nastupiti Željko Joksimović. U gradu na Vrbasu, koji je među top destinacijama, za doček Nove godine nastupit će Željko Samardžić, a 1. siječnja nastupa Lepa Brena. Popularna destinacija za novogodišnju noć je i Zenica, gdje će, zasigurno, odlično ozračje napraviti Marija Šerifović. U Tuzli će novogodišnje slavlje biti održano uz Bajagu i instruktore, a Bišćane će u novu 2024. uvesti Adi Šoše. Planine, također, imaju bogate ponude, a iz godine u godinu privlače sve više posjetitelja. Primjerice, na Blidinju se i ove godine već tradicionalno održava Zima Fest koji traje tri dana i za koji se, kako su nam već prije potvrdili, traži mjesto više. Tome u prilog ide i činjenica da je već 99 posto smještajnih kapaciteta rezervirano na bh. planinama. - Dvije vikendice smo za novu godinu “prodali” još dok je bilo ljeto, negdje krajem kolovoza. I mogu vam reći da se svake godine pomiču granice rezervacija. Prije se o tome razmišljalo tek kada malo zahladi, ali zbog straha da će sve biti zauzeto, svake godine rezervira se sve ranije - priča nam iznajmljivač privatnog smještaja.

Oni s “dubljim” džepom uglavnom biraju popularne turističke agencije. - Svakodnevno smo “zatrpani” rezervacijama i upitima za destinacije. Popularni su, kako je to već poznato odranije, Istanbul, Prag, Beč, Milano...

Kućno ozračje

Zanimalo nas je kakav je interes za putovanja s obzirom na cijelu ekonomsku situaciju u BiH. - Mi svake godine pokušavamo napraviti što bolju i što povoljniju ponudu. U tome smo, rekla bih, vrlo uspješni s obzirom na broj rezervacija do sada. Poskupjelo je sve, pa tako i putovanja, ali nisu to drastični skokovi cijena. Znate, oni koji su navikli putovati, uvijek će negdje “iskopati” novac da otputuju na nekoliko dana jer ljudima je dosta svakodnevne “kuknjave” i koriste svaku priliku da negdje “pobjegnu”, sklone se, a doček Nove godine idealan je za bijeg od svakodnevice - pričaju nam u agencijama za putovanja, dodajući da ima i onih koji će te dane provesti u toplijim krajevima, na plažama, ali to su uglavnom, dodaju, individualni polasci.

Klubovi i kafići dobrim su dijelom rezervirani, a kako doznajemo od vlasnika lokala, oni su uglavnom rezervirani za mlađe generacije, dok je nešto starijima omiljeno “kućno ozračje”. - Uz mlađe idu diskoteke i klubovi, to je njima prirodno, dok stariji ipak traže neku komociju i opuštenost. Znate kako se kaže, sve u svoje vrijeme - priča nam sugovornica koja će ovu Novu godinu dočekati kod kumova u vikendici.

I tako, dok su brojni već odavno odlučili gdje će i s kime ući u novu, nadamo se sretniju, zdraviju i veseliju godinu, oni koji još uvijek dvoje oko odluke - imaju još vremena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije