Zastupnici u Parlamentu BiH odlučuju

Smanjuje se iznos otpremnina s 29.820 KM na 9960 maraka

17.08.2016.
u 07:00

Ako se sljedećih dana slože zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH, zaposlenici u institucijama BiH mogli bi ostati bez enormno visokih otpremnina koje im se godinama isplaćuju prilikom odlaska u mirovinu.

Iznos visokih otpremnima po postojećim zakonskim rješenjima kreće u visini svojih šest ostvarenih neto plaća isplaćenih, kako stoji u zakonu, “u prethodnih šest mjeseci ili šest prosječnih mjesečnih neto plaća iz prethodne godine, ali maksimalno do iznosa dvanaest prosječnih mjesečnih neto plaća iz prethodne godine u BiH, odnosno minimalno u iznosu šest prosječnih mjesečnih neto plaća iz prethodne godine”.

Smanjenje otpremnina

Prema tvrdnjama zastupnika Damira Arnauta, koji je pokrenuo pitanje isplate otpremnima, “ovakvo rješenje dovodi do situacija u kojima pojedini zaposleni ostvaruju neopravdano visoke otpremnine koje su u potpunosti nerazmjerne s ekonomskom i socijalnom situacijom u BiH, ali i u suprotnosti sa svrhom otpremnine da zaposlenom olakša tranzicijsko razdoblje prilikom odlaska u mirovinu, a ne da ga nagradi enormnom naknadom”...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije