BIHAMK

Smanjena vidljivost zbog jutarnje magle na dionicama uz rijeke Savu, Drinu, Unu, Bosnu i Speču

01.09.2023.
u 07:50

Zbog prometne nezgode u kojoj je sudjelovalo jedno vozilo, a koja se dogodila na dionioci autoputa A-1 Tarčin-Bradina (na ulazu u tunel Ivan) prometuje se usporeno.

U jutarnjim satima upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Posebno se izdvajaju  dionice uz rijeke: Savu, Drinu, Unu, Bosnu i Spreču.

Tije kom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, svakodnevno od 08 do 15 sati obustavlja se promet na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje). Za vrijeme obustave promet se preusmjerava preko Berkovića i Bileće ka Trebinju.

Danas će od 08 do 17 sati biti obustavljen promet na regionalnom putu Krupac-Igman (na dijelu od Krupca do priključka za Trnovo, Dejčiće, Pendićiće i Lediće).

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacijskih radova na raskrižju kod mjesta Rudanka, usporeno se prometuje magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U tijeku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) od 07 do 16;30 sati prometuje usporeno, jednim trakom.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedan trak, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 20 minuta.

- Danas za većinu školaraca počinje nova školska godina i očekuje se veliki broj djece na prometnicama. Apeliramo na sve sudionike  u prometu, a posebno na vozače, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjećamo da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h - saopćeno je iz  IC BiHAMK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije