ZAPLJENA TEKSTILA

Službenicima UNO-a BiH oduzeli robu vrijednu više od 227 tisuća KM

04.06.2021.
u 15:40

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UINO koristili su specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su od jednog pravnog lica oduzeli veću količinu tekstilne robe na području Živinica, Kalesije, Banovića, Lukavca i Gradačca.

Na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju jednog pravnog lica iz Živinica službenici Uprave za indirektno oporezivanje u regionalnom centru Tuzla izvršili su kontrolu prometa i stanja zaliha dobara kao i provjeru porijekla roba na šest lokacija.

Tom prilikom pronašli su i privremeno oduzeli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

 

U ativnostima provedenim na terenu, a u skladu sa raspoloživom dokumentacijom, utvrđen je manjak dobara u iznosu od 108.200,00 KM, dok je istodobno otkrivena i neprijavljena roba u procjenjenom iznosu od 227.100,00 KM, za koju nije postojala dokumentacija o porijeklu.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UNO koristili su specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije