U nastavku operativne akcije „Zip“

Službenici SIPA-e slobode lišili jednu osobu

21.02.2024.
u 10:28

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (20.02.2024. godine), u nastavku operativne akcije „Zip“ na području Kladnja slobode lišili jednu osobu, koja je sprovedena u prostorije SIPA-e, gdje je nad njom izvršena kriminalistička obrada i  ispitivanje u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu navedene osobe će se u zakonoskom roku odrediti postupajući tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. 

Osoba je lišena slobode po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i uz nadzor Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela „Organizirani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelima „Krijumčarenje osobe“, „Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Podsjećanja radi policijski službenici SIPA-e su dana 06.02.2024. godine realizirali operativnu akciju „Zip“, kojom prilikom je slobode lišeno devet osoba, koja je rezultat višemjesečne provedene istrage u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Hrvatske, uz podršku Europola, kada je zadokumentirano krijumčarenje oko 70 osoba državljana Republike Turske iz Bosne i Hercegovinu u Republiku Hrvatsku, te dalje u zemlje Europske unije. Krijumčarenje je vršeno na način da su osobe prevožene skrivene u kamionima sa teritorija Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?