Nakon odlaska Reinera

Služba NSRS: U Pres predvorju parlamenta se nikada ne ističu zastave zemalja gostiju

nsrs
aa
17.05.2016.
u 16:32

Iz Službe Narodne skupštine Republike Srpske tvrde da je ustaljena praksa Protokola entitetskog parlamenta da se tijekom konferencija za novinare u Pres predvorju parlamenta ne ističu zastave zemlje iz koje dolaze gosti u službeni posjet tom zakonodavnom tijelu.

- Niti sastanak s izaslanstvom Sabora Republike Hrvatske nije bio izuzetak u tom smislu - navodi se u priopćenju, nakon što se danas predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner nije obratio novinarima nakon razgovora s potpredsjednicom Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Željkom Stojičić (SNSD), jer na govornici u entitetskom parlamentu nije bilo zastave Hrvatske, već samo dvije zastave RS-a.

- Ne želimo da ta okolnost, na koju su reagirali neki od članova izaslanstva Hrvatskog sabora, naruši vrlo srdačnu i konstruktivnu atmosferu u kojoj je održan sastanak između predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera i potpredsjednice Narodne skupštine Republike Srpske Željke Stojičić, stoji u priopćenju iz parlamenta RS-a.

Reiner je kratko prokomentirao da po protokolu nije uobičajno da govori ukoliko nije postavljena i zastava gosta, već samo domaćina. 

Potpredsjednica Skupštine RS-a iz reda hrvatskog naroda Željka Stojičić je istaknula da žali što je došlo do ovakve situacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?