Nogometaši talijanskog Barija u Međugorju

Slobodan dan iskoristili za posjet Brdu ukazanja i zajedničku molitvu

Nogometaši Barija sa svojim obiteljima, njih 110 jučer su bili u Medjugorju. Medjugorje, 13.04.2016.Snimio:Marijan Sivrić
14.04.2016.
u 07:00

Teško će biti ikada nabrojiti koje su sve slavne osobe protekla više od tri desetljeća pohodile Međugorje, piše Večernji list BiH. U utorak su, primjerice, nogometaši talijanskog Barija zajedno s predsjednikom kluba i načelnikom istoimenog grada sa svojim obiteljima posjetili Međugorje. Došlo ih je oko 110. Imali su jedan slobodan dan te odlučili hodočastiti na Brdo ukazanja u Bijakovićima, u župi Međugorje. Oko 12 sati sletjeli su u mostarsku zračnu luku. Jedini cilj posjeta Međugorju bio je odlazak na Brdo ukazanja te zavjet i zahvala međugorskoj Gospi Kraljici Mira. NK Bari i njegovo vodstvo te čelništvo grada i njihove obitelji zavjetovali su se Gospi Kraljici Mira doći u Međugorje jer je ono postalo stjecište hodočasnika iz cijeloga svijeta. Danas je to, po njihovim riječima, jedno od najvećih molitvenih središta u svijetu. Odmah po dolasku u Međugorje posjetili su crkvu sv. Jakova te se pomolili i obišli Gospin kip, nakon čega su krenuli na Podbrdo, mjesto prvog Gospina ukazanja. Već u 18 sati vratili su se u Italiju. Tijekom obilaska crkve i crkvenog okruženja pozdravio ih je međugorski vidjelac Jakov Čolo i zaželio im dobrodošlicu. Potom su otišli na Brdo ukazanja. Kako su kazali načelnik Barija Antonio Decara i predsjednika kluba Bari Gianluca Paparesta, Talijani su prije dolaska u Međugorje bili u Mostaru na Stadionu HŠK Zrinjski pod Bijelim brijegom gdje su se susreli s vodstvom Zrinjskoga. Tu su se zajednički fotografirali i razmijenili darove. Također, oba kluba izrazila su želju u skorije vrijeme odigrati prijateljske utakmice u Bariju i Mostaru. Inače, Bari je trećeplasirana momčad talijanske Serije B, odnosno druge lige. 

“Nadam se kako će biti uspostavljena gospodarska i sportska suradnja između Mostara i Barija”, kazao je direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić. 

Po dolasku u Međugorje gradonačelnik Barija Antonio Decara za naš list kazao je kako je prvi put u Međugorju te da je došao u ovo mjesto molitve na duhovno hodočašće. Kako je rekao, dolazi iz grada koji je iznimno katolički orijentiran i slavi svog zaštitnika župe sv. Nikolu. “Došli smo u Gospino mjesto. Smatram kako nas, osim zračnih linija, povezuju i dva nogometna kluba, sajam te mogućnosti suradnje i realizacija nekoliko važnih ekonomskih projekata na obostrano zadovoljstvo.

“Željeli smo jedan dan duhovno provesti s igračima kluba i njihovim obiteljima u Međugorju, kao i okupiti se oko Gospina kipa na Podbrdu te zahvaliti Majci Božjoj. Htjeli smo i, evo, uspjeli povezati Bari i Mostar preko kluba HŠK Zrinjski”, istaknuo je predsjednik kluba Bari Gianluca Paparesta.

Inače, Bari je član talijanske druge lige i trenutačno zauzima treće mjesto. Cilj je kluba dogodine ući u talijansku prvu ligu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije