recepti

Slastičarka otkrila recept za kolač nalik onom kraljevskom

Dreamstime
28.04.2020.
u 07:15

Claire Ptak, vlasnica slastičarnice iz Londona, zaslužna je za nezaboravan kolač na kraljevskom vjenčanju. Sa javnosti je podijelila recept za kolač koji okusom podsjeća na kraljevski

Meghan Markle i princ Harry na svojem su kraljevskom vjenčanju imali raskošan kolač od limuna i bazge koji su im napravili majstori iz slastičarnice Violet u Londonu.

Vlasnica slastičarnice je Claire Ptak, a uskoro planira izdati novu knjigu recepata u kojemu će biti i recept za kućnu verziju spomenute kraljevske slastice.

U međuvremenu je otkrila kako napraviti kolač od limuna koji je okusom nalik onome sa kraljevskog vjenčanja, prenosi 24sata.hr. 

Recept:

SASTOJCI:

Za biskvit:

265 grama nesoljenog maslaca, vrlo mekanog
265 grama kristalnog šećera
ribana korica od 3 do 4 limuna 
3 jaja
265 grama brašna
1 i pol žličica praška za pecivo
četvrtina žličice soli
1 dl mlijeka

Za preljev:

1 žlica šećera
1 žlica vode
2 žlice limunovog soka
Za glazuru:

250 grama šećera u prahu
2 žlice limunovog soka

POSTUPAK:

Upalite pećnicu na 175 stupnjeva i dok se ona grije, krenite s pripremom. Premažite maslacem kalup promjera 25x10 centimetara pa na to stavite papir za pečenje (dolje i sa strane) tako da viri malo iz protvana (za kasnije lakše vađenje kolača).

Potom krenite raditi biskvit. Umutite maslac i šećer, dodajte naribanu koricu limuna pa jedno po jedno jaje, pazeći da se svako dobro umuti prije nego dodajete drugo. U drugoj posudi pomiješajte brašno prašak za pecivo i sol pa polovicu umiješajte u smjesu od maslaca i ostalog.

Kad se dobro poveže, dodajte mlijeko, a nakon toga preostalu mješavinu sa brašnom. Smjesu još malo miksajte pa prebacite u pripremljen protvan, poravnajte i pecite 50 minuta do sat vremena, dok provjerom sa čačkalicom, čačkalica iz tijesta ne izađe čista.

Preljev napravite tako da u maloj posudi pomiješate sve sastojke i zagrijavate na laganoj temperaturi dok se šećer ne otopi. Ali, pazite da smjesa ne proključa jer se tako gubi onaj svježi okus u kolaču. Preljev stavite na gotov biskvit, ali najprije izbušite male rupice u njemu kako bi tekućina ušla dublje unutra.

Nakon toga je vrijeme za izradu glazure - umutite sve spomenute sastojke dok se dobro ne sjedine pa je nanesite na kolač nakon što ste ga izvadili iz kalupa, prenosi Insider.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?