Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Skupština usvojila Prostorni plan HNŽ-a

26. veljače 2021. u 20:18 0 komentara 78 prikaza
skupština hnž 2021
Foto: Fena
Pogledajte galeriju 1/3

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici u petak u Mostaru usvojila je Prostorni plan HNŽ-a.

Usvojen je i Zakon o proglašenju područja špilje Vjetrenica s dijelom Popovog polja Zaštićenim pejzažom "Vjetrenica-Popovo Polje" kojim je špilja Vjetrenica ispunila uvjete za kandidaturu na Unescovu listu, priopćeno je iz Skupštine HNŽ-a.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg izvijestio je Skupštinu o tijeku pregovora sa sindikatima zaposlenih u zdravstvu, te je zaključeno da Skupština očekuje da nadležno ministarstvo i Vlada što prije dostave informaciju o stanju u zdravstvu, kako bi se ona razmotrila.

Predsjednik Povjerenstva Vlade HNŽ-a za upravljanje Stabilizacijskim fondom i utvrđivanje Prijedloga Programa utroška od subvencija iz člana 3. i 4. Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa i podršci ekonomiji na području HNŽ-a, detaljno je obrazložio Izvješće Povjerenstva koji je Skupština primila na znanje.

Skupština je primila na znanje i Informaciju Ministarstva gospodarstva o realizaciji ugovora o koncesijama za 2019. godinu, Informaciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o stanju u poljoprivredi na području HNŽ-a i Informaciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o realizaciji dodijeljenih koncesija i ugovora o zakupu za korištenje poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području HNŽ-a zaključno s 31.12.2019. godine, stoji u priopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.