Podigao javnost na noge

Skandalozan rad učenika iz BiH: Evo kada je dozvoljeno muškarcu da udari ženu!

ucenik vjeronauk
29.02.2016.
u 16:05

"Udarac žene je dopušten koji ne ugrožava zdravlje ozbiljno, i ne u lice u dva slučaja - žena je uvela nepoznatog muškarca u kuću;- žena bez razloga ne udovoljava potrebama muža“, piše učenik

Školski rad iz vjeronauka jednog učenika osnovne škole u BiH izazvao je u protekla dva dana pravu lavinu komentara korisnika društvenih mreža u Bosni i Hercegovini.

U radu naslovljenom "Rješavanje nesuglasica u braku“, anonimni učenik, između ostalog, piše: "Udarac žene je dopušten koji ne ugrožava zdravlje ozbiljno, i ne u lice u dva slučaja - žena je uvela nepoznatog muškarca u kuću;- žena bez razloga ne udovoljava potrebama muža.“, prenosi kurir.rs. 

Spomenuti rad navodno je iz predmeta islamskog vjeronauka, ali s obzirom na činjenicu da se nigdje ne navodi njegov izvor, odnosno iz koje škole potiče, autentičnost je dovedena u pitanje. 
Ipak, "pravila“ ponašanja muškarca prema njegovoj supruzi koja su zapisana u ovom radu pokrenula su brojne i oštre rasprave među stotinama korisnika Facebooka, što je još jednom pokazalo koliko je "osjetljivo“ pitanje vjeronauka u bh. školama.

Vjeronauk je u škole u Bosni i Hercegovini uveden još nakon prvih višestranačkih izbora, a posljednjih godina posebno je aktualno pitanje alternative ovom predmetu za djecu koja ne pohađaju vjeronauk.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije