SJAJNA IDEJA!

Kuharica otkrila odličan trik za prženje slanine: 'Bit će hrskavija i masnoća neće prskati na sve strane!'

24.09.2022.
u 08:52

Mnogi vole pojesti hrskavu slaninu ujutro za doručak, no ne znaju svi kako postići onu savršenu hrskavost. Osim toga, proces pripremanja ove hrane često zna biti i vrlo neuredan zbog prskanja masnoće. No, jedna kuharica podijelila je svoj način pečenja slanine s kojom će ona biti najukusnija i najhrskavija ikad, a pritom neće biti ni toliko nereda, piše The Sun.

Objasnila je da je sve što trebate napraviti staviti slaninu u tavu i zatim dodati vode, tek toliko da prekrije slaninu. Tada je to i demonstrirala, uzevši čašu i napunivši ju vodom iz slavine, a zatim ju je ulila u tavu. Objasnila je da dodavanje vode u slaninu tijekom pečenja čini dvije stvari, stvara hrskavu slaninu i također sprječava da masnoća prska izvan tave. 

- Pecite slaninu dok sva voda ne ispari. Možda tako traje malo duže, ali stvarno se isplati - rekla je kuharica. 

Mnogi korisnici bili su oduševljeni trikom, te su joj u komentarima zahvaljivali što ga je podijelila.

- Moram ovo probati odmah danas - napisao je jedan korisnik.

-  Imala sam sumnje prema ovoj metodi, ali isprobala sam i slanina je odlična, hvala vam - dodala je druga. 

Neki korisnici zabrinuli su se zbog miješanja vode s uljem, no kuharica je u komentarima objasnila da se voda kuha prije nego što se masnoća pretvori u tekućinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?