550 MAŽORETKINJA

Sjajna atmosfera na Prvom nacionalnom mažoret prvenstvu održanom u Uskoplju

03.06.2018.
u 10:22

U sportskoj dvorani u Uskoplju jučer je održano 16. državno prvenstvo mažoretkinja, čiji je domaćin bio Mažoret klub Uskopljanke. Na prvenstvu su sudjelovali mažoret klubovi iz Mostara, Stoca, Tomislavgrada, Čapljine, Gruda, Čitluka, Novog Travnika, Busovače te domaćina Gornjeg Vakufa - Uskoplja.

Publika je sveukupno na djelu mogla vidjeti 550 mažoretkinja koje su se natjecale u tri dobne kategorije (od 7 do 25 godina) i to u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji, uz dva rekvizita štapovima i pomponima, a po prvi put organiziran je veliki defile koji je već u jutarnjim satima krenuo kroz cijeli grad.

- Prezentirale su se neformacije u kategorijama kadetkinja, juniorki i seniorki. Zatim smo krenule na

postrojenje za svečano otvorenje prvenstva, nakon čega je održano glavno natjecanje u formacijama.

Kadetkinje, juniorke i seniorke natjecale su se u štapovima i pomponima. Prije toga održano je natjecanje u kategoriji “prvom koraku” za male djevojčice od osam godina. Na prvenstvu je vladala vrlo dobra atmosfera, timovi su se družili i što se tiče svega jako sam zadovoljna s organizacijom - kazala nam je Anja Puhalo, voditeljica mostarskih mažoretkinja koje su, malo je reći, zablistale te su svojim izvođenjima i samom pojavom plijenile pažnju na cijelom natjecanju .

Kao, uostalom, i domaćin Mažoret klub Uskopljanke, ovogodišnji domaćin Nacionalnog mažoret prvenstva, koji je osnovan je 2009. godine. Predsjednica kluba Jadranka Zeko ujedno je i predsjednica Nacionalnog mažoret saveza. Klub trenutačno broji 50-ak članica raspoređenih u tri dobne skupine - seniori, juniori i dječji sastav.

- Ovo je jako velik događaj za naš grad. Ponosna smo što smo mi organizatori ove godine i nadamo se da će ovaj veliki događaj biti poticaj za našu općinu, domaći klub Mažoret klub Uskopljanke te naš novoosnovani Nacionalni mažoret savez - kazala je Jadranka Zeko, voditeljica uskopaljskih mažoretkinja.

Na 1. nacionalnom mažoret prvenstvu mažoretkinje su se pred svojom publikom predstavile u ukupno 13 kategorija, četiri formacijske i devet neformacijskih te u kategoriji “prvi korak” u kojoj će se predstaviti najmlađe članice kluba.

Natjecanje je završeno u večernjim satima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?