Pali R.I. i M.S.

SIPA udarila na Grude i Sarajevo

sipa
24.01.2015.
u 10:02

"Lišeni su slobode osumnjičeni inicijala R.I. i M.S. koji je zaposlenik Tužiteljstva BiH za kojeg je utvrđeno da je u okviru provođenja istrage postupao nezakonito, mimo znanja nadređenih tužitelja, poštivanja utvrđenih zakonskih procedura, te počinio više nezakonitosti i povreda službene dužnosti", navodi se u priopćenju.

Kako saznajemo, zaposlenik Tužiteljstva BiH je prenosio informacije ostalim osumnjičenim.

Tužiteljstvo BiH navodi da će uskoro objaviti i puni identitet osumnjičenog protiv kojeg će biti pokrenut kazneni i disciplinski postupak, a identitet u ovom trenutku nije otkriven, kako se ne bi ugrozile istražne aktivnosti koje se provode.

"Tužiteljstvo BiH odlučno je da se suprotstavi svim oblicima zloupotrebe službene dužnosti i najstrože osuđuje nezakonito djelovanje svog zaposlenika, koji će biti proceuiran i u kaznenom i u disciplinskom postupku. Ova aktivnost rezultat je dobre i odlučne suradnje Tužiteljstva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu. Tužiteljstvo BiH poduzelo je sve mjere osiguranja dokaza, kako navedeni osumnjičeni ni na koji način ne bi mogao ugroziti istragu koja se vodi", navodi se u priopćenju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije