STRAVA U IZBJEGLIČKIM KAMPOVIMA

Siluju djecu, djevojčice se prodaju za seks, a među žrtvama je bila i četverogodišnja curica

dsfs
22.04.2017.
u 15:00

Istraživanje sa Sveučilišta Harvard otkrilo je kako je u izbjegličkom kampu u Grčkoj silovana jedna četverogodišnja djevojčica

Dok u arapskim zemljama i dalje bijesne ratovi, izbjeglice koje su pobjegle u Europu kako bi spasile vlastiti život, suočavaju se s teškim životnim uvjetima. Zastrašujuća priča dolazi iz Grčke gdje djeca izbjeglice prodaju svoje tijelo za seks kako bi preživjeli.

Istraživanje sa Sveučilišta Harvard otkrilo je kako je u izbjegličkom kampu silovana jedna četverogodišnja djevojčica. Njezina majka učinila je sve kako bi ovaj slučaj prijavila, rekao je autorima istraživanja psiholog iz kampa, no slučaj, nažalost, nije mogao biti spriječen.

– Rekla sam si: 'Pogledaj se, došla si u Europu, koji je tvoj cilj?' Ne radim ovo zato što mi se to sviđa nego zato što nemam novca. Nemam drugog izbora – riječi su to brojne djece koja su prisiljena prodavati svoje tijelo kako bi preživjela u Grčkoj, piše Independent.

No, radnici u kampovima koji pomažu izbjeglicama kažu kako djeca jednostavno nemaju izbora, često se nemaju kome obratiti za pomoć i zarobljena su sa svojim zlostavljačima te su prestrašena za vlastiti život i zbog toga ih ne mogu prijaviti policiji.

U jednom izbjegličkom kampu jedan se muškarac oženio maloljetnom djevojčicom, a potom silovao drugu nakon čega su ga ostali migranti pretukli. Takve situacije nisu rijetke, a zlostavljanja su prijavljena grupama za ljudska prava koja zapravo ne mogu ništa po tom pitanju učiniti.

– Nakon traumatičnog iskustva koje su prošli kako bi pobjegli iz ratnih zemalja, djeca imigranti sada pate zbog seksualnog zlostavljanja, a druga djeca zbog ovakvih slučajeva strahuju da će u kampovima biti silovana umjesto da će ondje dobiti sigurnost i zaštitu – navodi se u istraživanju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?