UŠLI U TZV. CRVENU ZONU

Šeranić uputio ispriku zbog propusta, traži da se utvrde odgovorni

29.04.2020.
u 10:07

Ministar zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić očekuje da odgovaraju oni koji su napravili propuste, jer su građani RS, koji su jučer pod pratnjom policije doputovali u Banju Luku, umjesto u karantenu u Srednjoškolskom domu, prebačeni u Studentski centar „Nikola Tesla“, gdje su smješteni pacijenti zaraženi koronavirusom.

Šeranić je rekao da mu je žao što se to dogodilo te uputio ispriku osobama koje su došle u tu situaciju i njihovim obitelji.

- Radi se o šest osoba, a jedna je ušla u tzv. crvenu zonu, u okviru Studentskog centra „Nikola Tesla“. Nakon desetak minuta uvidjela se pogreška i prebačeni su u Centar "Zaštiti me". Pregledani su, dezinficirana je njihova odjeća i obuća. Razumljivo je da su vrlo uznemireni i osigurana im je psihološka podrška – rekao je Šeranić danas na konferenciji za novinare.

Te osobe bit će testirane 3. svibnja.

- Očekujem da svi u lancu ovog događaja preuzeti odgovornost za ovaj propust - rekao je Šeranić i dodao da će biti poduzeto sve da se sačuva zdravstveno stanje tih osoba.

Resorni ministar rekao je da će, zbog popuštanja discipline kod građana, kada je u pitanju zaštita od koronavirusa, vrlo ozbiljno biti razmotrene mjere za sljedeće dane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?