Hamilton sedmi

Senzacija na spektakularnoj Velikoj nagradi Italije i pobjeda vozača AlphaTaurija

06.09.2020.
u 17:33

Do sredine utrke činilo se da će Hamilton ostvariti novu pobjedu s obzirom na to da je bio na prvoj poziciji, no onda iz njegovog tima prave grešku, pozivaju ga u boks u trenutku kada je to bilo zabranjeno i Britanac je kažnjenj sa 10 sekundi, nakon čega je završio na posljednjem mjestu. Grešku Mercedesa i Hamilton na najbolji način iskoristio je vozač AlphaTaurija Pierre Gasly koji je nakon toga zauzeo prvu poziciju i do kraja utrke je sačuvao, ostvarivši tako prvu pobjedu u svojoj karijeri.

Na drugom mjestu završio je vozač McLarena Carlos Sainz, a treći je bio vozač Racing Pointa Lance Stroll. Norris je završio na četvrtoj poziciji, Bottas na petoj, Ricciardo na šestom, a Hamilton koji je žestoko kažnjen uspio je stići do sedme pozicije.

Na početku utrke vozač Ferrarija Sebastian Vettel ispao je nakon što su mu otkazale kočnice, dok je njegov timski kolega Charles Leclerc izletio sa staze i zabio se u zaštitnu ogradu.
Gasly je na taj način postao 109. pobjednik u historiji Formule 1, a to je ujedno i prva pobjeda pod francuskom zastavom još od 1996. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije