SIP:

Sefer Halilović znog širenja mržnje kažnjen 5.000 KM

SIP
20.10.2016.
u 09:23

Bosanskohercegovačka patriotska stranka Sefer Halilović kažnjena je s 5.000 KM jer je njezin predsjednik na predizbornom skupu održanom 26. rujna u općini Novi Grad Sarajevo koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti na nasilje ili širenje mržnje, prenosi hms.ba

Politička stranka Ujedinjena Srpska kažnjena je s 3.000 KM jer je njen predsjednik gostujući u TV emisiji 28. rujna koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili potaknuti na nasilje ili širenje mržnje.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na jučerašnjoj sjednici izrekla novčane kazne za tri politička subjekta zbog kršenja pravila ponašanja u izbornoj kampanji.

Sa 6.000 KM kažnjena je Srpska napredna stranka jer je njezin pristalica na predizbornom skupu održanom 29. rujna u Bratuncu koristio jezik koji može izazvati širenje mržnje, koji je uvredljiv i ponižavajući u odnosu na spolnu pripadnost, navodi Bljesak.info.

Odluke o izricanju navedenih novčanih kazni nisu pravosnažne, a na njih je u roku od dva dana od dana prijema odluke moguće izjaviti žalbu Apelacijskom odjelu Suda BiH, priopćilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?