roditelji budite oprezni

Sedmogodišnjak mami preko mobitela potrošio više od 5 tisuća KM

ilustracija
10.02.2021.
u 07:50

Majka djetetu je dala pristup voucheru s manjom svotom kredita za potrošnju. No pritom je zaboravila da je uz isti račun dostupna i njezina kreditna kartica

Jedan je sedmogodišnjak svojoj majci priredio neugodno iznenađenje nakon što mu je dozvolila da se "poigra" s njezinim mobitelom. Mladi je Nijemac u kratkome vremenu uspio potrošiti 2753.91 euro (više od 5.000 KM) na kupnju igrica preko aplikacija, stoji u objavi Centra za savjetovanje potrošača u državi Donjoj Saskoj u povodu obilježavanja jučerašnjeg Dana sigurnijeg interneta.

Dječak je dobio majčinu dozvolu da pristupi internetskim igrama preko njezinog pametnog telefona.

Majka mu je dala i pristup voucheru s manjom svotom kredita za potrošnju. No pritom je zaboravila da je uz isti račun dostupna i njezina kreditna kartica, prenosi Hayat.

U izjavi Centra stoji da je njezin sin, potrošivši dozvoljenu svotu novca, nastavio igrati svoje omiljene igrice ​​u tajnosti.

Kathrin Koerber, pravna stručnjakinja u ovoj državnoj instituciji za zaštitu potrošača, pojasnila je kako njemački zakon djeci dozvoljava internetsku kupnju bez dozvole roditelja, ali u granicama njihova džeparca, pa se u sličnim slučajevima “nabijeni” račun može osporiti.

Na temelju tog zakona i nakon pisma koje je Koerber poslala tvrtki u ime majke, otpisan je veći dio golemog računa ili 2654.31 euro.

Njemačka pravna stručnjakinja kaže kako je primjetila da su mnogi roditelji tijekom zatvaranja dozvolili djeci da igraju razne igrice na pametnim telefonima, nastojeći ih nečim okupirati u vrijeme kada nisu išli u školu i nisu se mogli igrati s vršnjacima. Upozorila je ljude da provjere svoje postavke prije nego što to učine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije