Visoki predstavnik na Danima dijaspore 2023

Schmidt u Travniku: Održavanje veza između BiH i dijaspore korisno za širenje poslovnih mogućnosti

04.08.2023.
u 18:31

BiH i organi vlasti na svim razinama trebaju raditi više na stvaranju boljeg ambijenta za investiranje, u suradnji s poslovnom zajednicom i bh. dijasporom, rekao je visoki predstavnik

 Visoki predstavnik Christian Schmidt prisustvovao je danas manifestaciji „Dani dijaspore 2023“ u Travniku, te je iskoristio priliku da se obrati Poslovnom forumu dijaspore.

Zajedno s načelnikom Kenanom Dautovićem, visoki predstavnik je posjetio i uspješna lokalna poduzeća te razgovarao s poduzetnicima iz dijaspore i iz Travnika o potencijalima za ulaganje u BiH, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika u BiH.

Naglasio je kako je održavanje veza između BiH i dijaspore korisno za širenje poslovnih mogućnosti i promoviranje investicija, kako u Travniku, tako i širom Bosne i Hercegovine.

- BiH i organi vlasti na svim razinama trebaju raditi više na stvaranju boljeg ambijenta za investiranje, u suradnji s poslovnom zajednicom i bh. dijasporom. BiH ima veliku i uspješnu dijasporu, što stvara prostor za brojne prekogranične poslovne prilike i investicije. Ipak, jednako je važno raditi više na stvaranju boljih mogućnosti kod kuće kako bi mladi ljudi bili motivirani da ostanu živjeti ovdje - dodao je visoki predstavnik.

Visoki predstavnik Schmidt posjetio je Katolički školski centar „Petar Barbarić“ u Travniku i sastao se s direktorom Željkom Marićem kako bi se informirao o planovima Centra i ukupnim mogućnostima i izazovima u sektoru obrazovanja u Travniku i Županiji Središnja Bosna.

Tijekom boravka u Travniku, visoki predstavnik je također posjetio džamiju Sulejmaniju i muzej i rodnu kuću nobelovca Ive Andrića zajedno s načelnikom Dautovićem i poduzetnicama Snježanom Köpruner i Sanjinom Kotlicom.

Na kraju posjeta, visoki predstavnik je obišao i kapelu svetog Ivana Pavla II u Margetićima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije