najoštrije osuđuje

SBB osudio prijedlog SDP-DF-a o rješenju za Mostar

Mostar
28.04.2016.
u 19:29

Mostarski Gradski odbor SBB-a najoštrije osuđuje "novi-stari prijedlog SDP – DF" kojim se, po njihovom mišljenju, SDP –DF uveliko odmiču od principa Centra za mir i multietničku suradnju, a koji su približili gotovo sve političke strane na iznalaženju zajedničkog rješenja za Grad Mostar.

Rješenje je na štetu Bošnjaka i Srba u dijelu koji se odnosi na izbor vijećnika u Gradsko vijeće Mostara kroz tri izborne jedinice, smatraju u SBB-u.

 Ovako formirane izborne jedinice i raspodjela mandata iz tih jedinica sigurno garantiraju  dominaciju jednog naroda nad drugim, što je nedopustivo, dodaju iz te stranke.

"Odustajanje od izbora gradonačelnika i dva dogradonačelnika u direktnom izbornom procesu, i prepuštanje da to definira novo gradsko vijeće kroz izmjenu Statuta, je samo bacanje prašine u oči, jer je i njima jasno da nikada neće imati dvotrećinsku većinu za takve promjene Statuta“, navodi se u priopćenju GO SBB-a Mostar u kojem se zaključuje kako su iznenađeni ovim prijedlogom koji im "izgleda kao naručen za nekoga".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?