mljac

Savršene buhtle s marmeladom od šljiva - probajte pojesti samo jednu!

buhtle
Sandra Šimunović/Pixsell
04.01.2022.
u 07:23

Volite li pripremati kolače, ne propustite svake sezone pripremiti nekoliko teglica domaćih marmelada od različitog voća - s njima će svaki kolač biti ukusniji (i zdraviji!).

Buhtle s marmeladom od šljiva

Sastojci:

500 g brašna za dizana tijesta

2 žumanjka

pola vrećice suhog kvasca

1 vanilin šećer

1-2 žlice ruma

2,5 dl mlakog mlijeka

100 g šećera

korica naranče

ribana korica limuna

1 dl ulja

Priprema:

U malo mlakog mlijeka stavite kvasac, šećer i malo brašna da se diže. U posudu stavite brašno, prstohvat soli, ulje i vanilin šećer. Dodajte samo žumanjke, rum i koricu limuna i naranče. Kad se kvasac digne ubacite ga u tijesto, a mlijeko trebate dodavati postepeno. Tijesto dobro tucite dok se ne pojave mjehurići. Ostavite ga da se diže pa ga ponovo tucite. Sad tijesto razvaljajte na debljinu prsta, režite u oblik pravokutnika i stavite na sredinu svakog žlicu domaće marmelade od šljiva. Zatvorite i oblikujte u kuglu. Slažite ih u lim za pečenje jednu do druge, a vanjske rubove premažite uljem da se ne zalijepe jedna za drugu. Ostavite ih da se dižu i, kad narastu, ubacite na 30 minuta u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Prije posluživanja buhtle pospite šećerom u prahu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije