Ivanić:

Savez za promjene jamči da BiH neće priznati Kosovo

Mladen Ivanić
15.11.2017.
u 14:38

 Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da Savez za promjene (SzP) jamči da BiH neće priznati nezavisno Kosovo, te da za to nema ni minimalne šanse.

- Dok je SzP u vlasti na razini BiH priznanja Kosova neće i niti može biti. Imamo sve instrumente da to zaustavimo i za nas je ta tema završena. Jamčimo kako do toga neće doći - naveo je Ivanić nakon konsultacija s ministrima u Vijeću ministara BiH i zastupnicimaa u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene.

Ocijenio je da su posljednje, kako je naveo, ratnohuškaške izjave "stvari koje nas vraćaju u '90. godine" te osuđuje sve takve izjave.

- Interes u BiH je mir i stabilnost i ratnu galamu, koja je prošlo vrijeme, osuđujemo - naglasio je.

Ističe da je interes RS mir i sigurnost.

- BiH tone u krizu, koja je prvenstveno uslovljena lošim odnosima unutar FBiH i bilo kakvo ulaženje RS u te sukobe nije dobro i treba da se okrene svojim pitanjima - rekao je član Predsjedništva BiH iz RS.

Kazao je da Srbi nisu akteri u toj krizi, koja bi mogla dovesti do toga da cijela BiH postane Mostar, u kojem godinama nema izbora.

- Ne treba nam sukob - poručio je Ivanić i dodao da se neće povući iz bh. institucija samo zato što je na to pozvao entitetski predsjednik Milorad Dodik.

Smatra i da ne treba davati, kako je kazao, previše značaja izjavi bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, jer "one nemaju efekta".

Vjeruje da ni ove izjave Izetbegovića "neće ostaviti nikakve ozbiljne posljedice za RS i Srbiju".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?