Ivica Primorac, general HVO-a u mirovini, o tzv. shemi Leutar

Sankcionirati sve kreatore montiranih procesa u BiH

PRIMORAC
Foto: Ivica Primorac (prvi s desne strane)
10.03.2015.
u 09:02

Objavljivanje tzv. sheme oko ubojstva nekadašnjeg doministra FMUP-a Joze Leutara koju je Tužiteljstvu i SIPA-i poslao osuđeni kriminalac iz KPZ Zenica Mensur Hodžić i u kojoj je nacrtao te označio, po njegovim navodima, “upetljane u likvidaciju” pokojnog Joze Leutara ponovno je pokrenulo pitanje montiranih optužnica u BiH te pokazalo kako se na ovakav način želi istragu skrenuti u posve drugom smjeru. Atentat na Jozu Leutara je izvršen 16. ožujka 1999., a u sarajevskoj bolnici je preminuo 28. ožujka. Na shemi osuđenika koji je, kako se iz njegova pisma upućenog uz ovaj dokument vidi, šalje zato što želi premještaj iz Zenice optužuju se ponajviše Hrvati. Među njima i Dragan Čović kojeg ovaj kriminalac optužuje da je surađivao s Naserom Keljmendijem i Ramizom Delalićem, a kao nalogodavac atentata navodi se Ivica Primorac, umirovljeni general HVO-a. Na objavljenu shemu je reagirao Ivica Primorac iznoseći svoje viđenje onoga što je naveo ovaj osuđenik.

Uhodana praksa

- Iako me život u BiH naučio kako čovjeka ništa ne treba iznenaditi, moram priznati da me ipak iznenadio članak “Shema ‘Leutar’ napravljena da optuži Hrvate i skrene istragu!”. Premda je očigledno dobro upućeni autor članka prepoznao ciljeve ovakvih montiranih optužbi, koje već postaju praksa kod pravosuđa BiH i pojedinih politički angažiranih pojedinaca i skupina iz policijskih agencija, a oni u svom radu koriste metode kojih se ne bi posramili Goebels, Berija ili Ranković, ja ipak imam potrebu za ovu reakciju, navodi Ivica Primorac. Špranca je već standardna, “profesionalci” iz raznih policijsko/sigurnosno/tužiteljskih struktura, za potrebe svojih političkih šefova spremni su na montiranje fantastičnih optužbi, u cilju diskreditiranja i po mogućnosti eliminiranja političkih suparnika, a po dosadašnjim iskustvima iz posljednjih petnaestak godina, meta su legitimno izabrani politički predstavnici hrvatskog naroda. Ključni elementi ovakvih montiranih optužbi, neizostavno su razni “ugledni građani/kriminalci” tj. likovi čije su višegodišnje adrese stanovanja najčešće u KPZ Zenica, a gdje borave pravomoćno osuđeni za teška kaznena djela...

... VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije