lakše je uz ples

Salsando: 10 stvari o treningu koje će zanimati one koji ne vole teretanu

Salsando - Salsa Fitness Hrvatska
04.04.2019.
u 21:42

Ples je jedan od najboljih načina za popravljanje raspoloženja, a jedan od plesova koji uz raspoloženje popravlja i samopouzdanje, držanje, ravnotežu, kondiciju i još mnogo toga je salsa.

Ako redovito vježbate, bit ćete sretniji, zadovoljniji, zdraviji, a tu su i gubitak težine, izgradnja mišića, veća razina energije, pa i smanjenje rizika od kroničnih bolesti.

A kada se ples i vježbanje spoje rezultat je – Salsando.

Odgovor na pitanje što je točno Salsando za Zadovoljna.hr dala  je trenerica Iva Kopčić, koja je sa svojom sestrom Jelenom razvila ovaj program. U nastavku teksta doznajte više detalja o Salsandu. 

1. ŠTO JE SALSANDO?

Salsando je plesni fitness-program za žene koji pretvara latinoameričke plesove u zabavan aerobni trening. Program je autorsko djelo trenera Zlatka Kopčića iz plesne škole Habanera, koji se podukom plesa bavi već 30 godina. Njegovu ideju razvile su i u djelo provele trenerice Iva i Jelena Kopčić. 

Na treninzima se uče pravi plesni koraci plesova salse, bachate, cha-cha-cha, sambe, lambade, merenguea i zouka koji su primijenjivi i za ples u paru.

2. JE LI POTREBAN PARTNER?

Na treninzima se, kako je objasnila Iva, pleše bez partnera, a svi pokreti i koraci metodički se objašnjavaju i pokazuju.

Tehnika pokreta ključ je pravilne aktivacije mišića koja dovodi do izgradnje lijepih, vretenastih mišića. Elegantnim pokretima gradi se vitka i ženstvena figura.

3. KAKO IZGLEDA TRENING?

Trening traje 60 minuta, a obuhvaća 15 minuta zagrijavanja tijekom kojih se tijelo razgibava i priprema za plesne pokrete.

Glavni dio sata uči se kombinacije koraka raznih plesova, a posljednjih 10 minuta treninga rezervirano je za istezanje kako bi se mišići regenerirali i opustili.

4. TKO MOŽE TRENIRATI SALSANDO? 

Program je namijenjen ženama, a mogu se upisati svi stariji od 15 godina. Njegove kreatorice preporučuju ga svima kojima je teretana predosadna i ne vole treninge u kojima se skače ili se vježbe izvode na podu – jer toga na Salsandu nema. 

Salsando treninzi lako su prilagodljivi svakoj fizičkoj spremi, od početnika do naprednih vježbača. Također, Iva i Jelena preporučuju ga svima koji žele naučiti plesati latinoameričke plesove te se zabaviti i opustiti uz dobru glazbu.

5. JE LI BITNO IMATI PRETHODNO PLESNO ISKUSTVO?

Za treninge nije potrebno nikakvo plesno iskustvo ni znanje, kao ni plesni partner.

6. ZA KOJE JE DIJELOVE TIJELA SALSA FITNESS POSEBNO DOBAR?

Ples kao rekreacija poznat je po tome što aktivira skoro sve mišiće tijela.

Nakon treninga dobijete upalu mišića za koje niste ni znali da postoje, kaže Iva.

Međutim, dodaje da se najviše fokusiraju da aktiviraju trbušne mišiće te mišiće guze i nogu. Također, na Salsandu će vas naučiti i pravilnom držanju pa se tako jako aktiviraju i mišići leđa, vrata i ramena. 

Najčešće nam žene kažu nakon dva mjeseca treniranja da im se figura promijenila, odnosno da im se istaknuo struk, a noge vidno zategnule, dodaje Iva.

7. KOJE SU PREDNOSTI SALSA FITNESSA U ODNOSU NA DRUGE AKTIVNOSTI?

Za početak, navodi Iva, cijeli je program osmišljen tako da nema skakanja niti naglih pokreta. Zbog toga nema opterećenja na koljena, kralježnicu i ostale zglobove. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije