Livno

Sajam razmjene školskih knjiga za osnovne škole

31.08.2016.
u 11:00

U organizaciji Vijeća mladih općine Livno, ispred zgrade livanjske Osnovne škole “Fra Lovro Karaula” održan je peti po redu sajam razmjene knjiga za osnovne škole.

Zanimanje djece koja pohađaju osnovnu školu i njihovih roditelja za povoljniju nabavu školskih udžbenika bilo je više nego dobro.

Razmjena knjiga

Ovo je peta godina za redom kako Vijeće mladih općine Livno organizira razmjenu školskih knjiga, a s tom praksom upoznali su se, kako su nam kazali, studirajući u većim urbanim središtima te je prenijeli u rodni grad.

- Cilj je da djeca razmijene svoje stare udžbenike i tako spremna krenu u novu školsku godinu. Postala je to tradicija, akcija je naišla na odobravanje i roditelje i djece, a svake godine sve je veći broj sudionika, kazala je Anđa Brešić, predsjednica Vijeća mladih općine Livno.

Dok se ne realizira obećanje nadležnog Ministarstva da se udžbenici neće mijenjati barem pet godina, roditelji su puni kritika za politiku odabira udžbenika, te dodaju:

- Sramota je da dvije škole u istom gradu imaju za iste razrede različite knjige.

Dobra prigoda

- Knjige od petog razreda donijela sam kako bi ih zamijenila za one za sedmi razred, ali problem je u tome što nema mnogo knjiga za sedmi razred i promijenili su autore.

Lani je bio jedan nastavni program, ove godine će se raditi po drugome…

Kako sustavno osiromašenje stanovništva u Bosni i Hercegovini nije zaobišlo ni livanjski kraj, unatoč svim problemima, ovakve prigode više su nego dobro došle svima, a kupnja ili razmjena korištenih udžbenika odavno su prestali biti sramota. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?