Jer je kineska...

SAD će tražiti od BiH da zamijeni postojeću 4G mrežu

4G
04.01.2021.
u 08:14

Bosna i Hercegovina bi, prema svemu sudeći, mogla vrlo lako doći u situaciju da mora zamijeniti postojeću 4G mrežu, koju su postavile kineske tvrtke, saznaje „Dnevni avaz“. Naime, Sjedinjene Američke Države okupljaju međunarodnu koaliciju, u okviru koje planiraju posebne aktivnosti u središnjoj i istočnoj Europi, uključujući i BiH, u namjeri da se koriste čiste telekomunikacijske mreže.

Ovih dana je u Kongresu SAD-a predložen zakon kojim će se definirati aktivnosti na sprečavanju utjecaja Kine i Rusije na telekomunikacijske mreže u širem europskom području. Jedna od mjera, kako otkriva „Avaz“, je uklanjanje uređaja i opreme koju su proizvele kineske tvrtke ''Huawei'' i ZTE.

- Američki državni tajnik će, zajedno s nadležnim institucijama, Europskom komisijom i vladama država istočne i središnje Evrope, raditi na diplomatskim aktivnostima i podršci za, između ostalog, uklanjanje kineske telekomunikacijske opreme i usluga koje bi se trebale zamijeniti sigurnom opremom i uslugama - navodi se u prijedlogu zakona predstavnice Demokratske stranke. 

Ta činjenica govori da će i nova američka administracija, koju će predvoditi novoizabrani predsjednik Joe Biden, ovo pitanje držati visoko u agendi, piše između ostalog Avaz. 

Ključne riječi
4G

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?