iDUĆI MJESEC

Rusija i Kina će zajedno održati vojnu vježbu na Baltiku

20.06.2017.
u 17:05

Kina će doprinijeti vojnoj vježbi razaračem, fregatom, opskrbnim brodom, helikopterima te mornaričkim pješaštvom

Vježba će se održati u St. Petersburgu i Kalinjingradu te je dio godišnjeg programa kojim se jača i konsolidira kinesko-rusko strateško partnerstvo suradnje, napisala je kineska medijska agencija Xinhua.
 

Prema izvještaju, Kina će doprinijeti vojnoj vježbi razaračem, fregatom, opskrbnim brodom, helikopterima te mornaričkim pješaštvom, piše EW. Vježba naziva Zajedničko More 2017 održat će se krajem srpnja na Baltičkom moru te u rujnu u Japanskom moru. Medijska agencija je napisala kako će se tijekom vježbi izvoditi spasilački zadatci kako bi se zaštitile ekonomske aktivnosti na moru. Kinesko-ruska vježba koja će se održati u srpnju dolazi mjesec dana nakon velike vježbe NATO saveza na poljsko-litavskoj granici gdje se saveznici uvježbavaju za odgovor na ruski napad na Estoniju, Latviju i Litvu zatvaranjem dijela Suwalki, granice od 104 kilometra koja odvaja Poljsku i Litvu te počinje u okrugu Kalinjingrad a završava u Bjelorusiji. Prema Reutersu, Rusija odbacuje sve planove za napad na Baltik te tvrdi kako NATO narušava stabilnost u istočnoj Europi izvođenjem velikih vježbi na granici s Rusijom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije